Yeni Telefon Alınca Yapılması Gerekenler [Açıklamalı 15 Madde]

Bu yüzyılın en büyük buluşlarından birisinin adını vermemiz gerekirse, hiç şüphesiz akıllı telefonlar diyebiliriz. Akıllı telefonlar eski yıllarda sadece arama ve mesaj atma görevi görürken şimdi inanılmaz işlevlere sahip oldular. Bu inanılmaz işlevlerin kaynağında işletim sistemleri yer almakta. Android gibi dünyanın en çok kullanılan işletim sistemine sahip akıllı telefonlar, her geçen gün daha yeni özelliklerle donatılmaktadırlar. Her geçen gün gelişen teknoloji ile akıllı telefonların yenilerinin çıkması, kullanıcıların telefonlarını değiştirmelerine neden olmaktadır. Öyleyse, Yeni Telefon Alınca Yapılması Gerekenler nelerdir diye hiç düşündünüz mü? İsterseniz biraz bu konuya göz atalım.

ADVERTISING

Yeni Telefon Alınca Yapılması Gerekenler

Yeni Telefon Alınca Yapılması Gerekenler

Telefon Muayenesi

Yeni bir akıllı telefon aldığınız zaman yapmanız gereken en temel şeylerden birisi cihazınızı detaylı bir şekilde kontrol etmektir. Ekranı başta olmak üzere, yan düğmeleri, kart yuvaları, şarj noktası, jak girişi gibi bir çok yerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Donanımla ilgili gerekli kontrollerden sonra cihazı açarak yazılımla ilgili kontrolleri de yapmalısınız.

Telefonunuzu Hazırlayın

Cihazınızı kurun. Bunun için ilk yapmanız gereken, akıllı telefonunuzu açtıktan sonra adımları izleyerek cihazınızı kurmak ve daha sonra şarj etmeye başlamaktır. Ayrıca SIM kartınızı ve varsa harici kartınızı da yuvalarına yerleştirmeyi unutmayın.

ADVERTISING

WiFi Bağlantısı

Kurulumu bitirdikten sonra yapılması gerekenlerden birisi, akıllı telefonunuzu güvenilir bir WiFi ağına bağlamak olmalıdır. Çünkü yeni telefon alınca yapılması gerekenlerin içerisinde en önemlilerden birisi telefonun ihtiyacı olan uygulamaları kurmaktır. Bunun içinde mobil verinizi ekstra harcamanıza gerek yoktur. Ayrıca WiFi bağlantısıyla ilgili bir sorun olup olmadığını da kontrol etmiş olursunuz.

Önemsiz Dosyaları Temizleyin

Akıllı telefonunuz varsayılan bir çok dosya ve uygulama ile gelmektedir. Aslında bunların hepsinin işe yaradığını söyleyemeyiz ancak yine de kişisel tercihler önemlidir. Varsayılan dosyalar ve uygulamalara bakarak ihtiyacınız olmayanları temizleyip akıllı telefonunuza daha fazla alan açabilirsiniz.

Ana Ekran Değiştirme

Yeni telefon alınca yapılması en çok sevilen şeylerden birisi ana ekranın özelleştirilmesidir. Buraya istediğiniz bir duvar kağıdını ayarlayabilir veya kişisel tercihinize göre saat, tarih, hava durumu gibi bileşenler ekleyebilirsiniz. Daha sonra en çok kullanılan uygulamalarınızı ana ekranınıza taşıyabilir ve kolay bir erişim sağlama imkanına sahip olabilirsiniz.

ADVERTISING

 İstenmeyen uygulamaları kaldırın

Alınan yeni telefonla birlikte gelen varsayılan uygulamaların hepsi çok önemli sayılmaz. Bunun için kendi kişisel tercihinize göre uygulamaların bazılarını hiç kullanmayacaksanız kaldırabilirsiniz.

Google Hesabı oluşturun

Özellikleri değiştirmeyi ve kişiselleştirmeyi tamamladığınız zaman yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi telefonunuza Google hesabı kurmaktır. Bunun için yapmanız gereken Gmail adresinizi, Google hesabınıza girmek olacaktır. Bu sayede Google tüm hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde faydalanabileceksiniz. Ayrıca bazı uygulamalarda Google kimliğinizi kullanarak oturum açabileceksiniz.

Otomatik Güncellemeleri Ayarlayın

Güncellemeler akıllı telefonlar için çok önemlidir. Çünkü her güncelleme güvenlik açıklarını kapatır ve karşınıza çıkabilecek sorunların önüne geçer. Bu yüzden, ayarlar kısmından telefonunuzu otomatik güncelleme almaya ayarlayabilirsiniz.

Eski telefonu yenisine aktarın

Artık sıra eski telefonunuzda ki verileri yenisine aktarmak olacaktır. Bu işlemi bir uygulama yardımı ile de yapabilirsiniz, cihazınızı bilgisayar bağlayarak da yapabilirsiniz. İstediğiniz verileri yer değiştirmeye başlayın.

Google Now hakkında bilginiz olsun

Akıllı telefonlarda yapılacaklar listesi bitecek bir liste değildir. Ancak sonları yaklaşırken Google’ın güzel bir hizmeti olan “Google Now” hizmetini akıllı telefonunuzda etkin kullanmanızı öneririz. Bu özellik sizden verilere alarak, size öneriler sunar. Örneğin bulunduğunuz yerin en iyi kahve içme yerini, alışveriş merkezini vb.

Güvenlik Kurulumu

Telefonunuz gelecekte saldırıya uğrama ve üçüncü taraf dosya/uygulama gibi verilerden virüs alma olasılığı kuvvetlidir. Bu yüzden akıllı telefonunuzun güvenlikle alakalı ayarlarına göz gezdirin. Bu ayarlara telefonunuzun ayarlar ve telefon hakkında kısımlarından bakabilirsiniz.

USB hata ayıklama

Sıralamamızda şimdi USB hata ayıklama bulunuyor. Bir bilgisayar yardımı ile USB kablosunu bilgisayara bağlayın ve arada ki bağlantıyı kurmuş olun.

Google Play Store

Telefonunuzda artık temel ihtiyaçları yükleyip bitirme zamanı. Bu temel ihtiyaçlarda şüphesiz uygulamalardır. Google Play Store gezerek yeni telefon alınca yapılması gerekenlerin en başında olana yazılan uygulama yüklemeleri yapmaya başlayabilirsiniz.

Yedekleme

Akıllı telefonunuza otomatik yedekleme oluşturmak çok önemlidir. Çünkü herhangi bir acil durumda tüm verilerinizin kaybolma ihtimali bulunmaktadır. Bunun önüne geçmek için otomatik yedeklemeyi yapabilirsiniz. Otomatik yedeklemeyi de Google Drive gibi yerlere yaparsanız telefonunuzun hafızasını kullanmamış olursunuz.

Bildirimleri Yönetin

Ayarlara gidip, bildirimlerinizi yönetin. Bildirimlerinizi kendi kişisel isteklerinize göre özelleştirin ve akıllı telefonunuzu daha kullanılabilir bir hale getirin.

Sonuç

Yeni telefon alınca ne yapmalı başta olmak üzere, yeni telefon aldım ne yapmalıyım, yeni telefona geçerken yapılması gerekenler, yeni telefon alınca ilk yapılması gerekenler gibi soruların cevaplarını yazımızda bulduğunuzu umuyoruz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Makalemizle ilgili aklınıza takılan tüm her şeyi yorumlarda bize yazabilirsiniz.